Klik hier voor de webversie

Langzaam nemen we afscheid van de zomer en maken ons op voor een nieuw seizoen vol bonte kleuren. Wat staat er bij jou op de planning? Laat je inspireren door de diensten en aanbiedingen in deze nieuwsbrief. We wensen je een zonnig najaar!

Samenwerkingspartner van de maand

Click4friends


Sterke sociale banden dragen bij aan een gelukkiger, gezonder en betekenisvoller bestaan. Volgens wetenschappers is een vriendengroep net zo belangrijk als gezonde voeding en regelmatig bewegen. Via Click4friends kun je heel gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten.


Click4friends is een community die alleenstaande 40-plussers in Limburg bij elkaar brengt door middel van sociale activiteiten. Op dit moment zijn rond 500 mensen bij het vriendennetwerk aangesloten. Je betaalt een bedrag per maand en kunt je vervolgens inschrijven voor alle activiteiten. Die zijn heel gevarieerd: van samen wandelen, een hapje eten tot bowlen en discodansen. Gemiddeld staan er 150 activiteiten online, zowel door de week als in het weekend.


Als lid van Meander eXtra krijg je 50% korting op een Click4friends-proefabonnement voor twee maanden. Klik hier voor meer informatie. Lees ook de laatste uitgave van MENS voor een uitgebreid achtergrondverhaal.

Themabijeenkomst Samen Sterk op 11 oktober

Meander eXtra organiseert weer een inspirerende bijeenkomst voor haar leden! Wij nodigen jou en je gezinsleden van harte uit voor onze komende bijeenkomst over het thema ‘Samen sterk’.


Inspirerende sprekers nemen je mee in het belang van sociale verbinding en laten zien hoe je effectief met anderen in contact kunt komen. In praktische workshops krijg je waardevolle tips en tricks om te bouwen aan jouw sociale netwerk en eenzaamheid te bestrijden.
Na afloop van het programma kun je ook persoonlijk in gesprek gaan met onze partners, Meander eXtra en met elkaar. En natuurlijk zorgen wij voor een gezonde versnapering tijdens de bijeenkomst.


Wanneer? Vrijdag 11 oktober van 13:00 tot 16:00 uur.

Waar? Servicecenter Minckelerhof, Minckelersstraat 2, Landgraaf (voldoende gratis parkeergelegenheid).

Je kunt je hier aanmelden.

Gratis voor Meander eXtra-leden

Driedaagse workshop Vitaal Ouder Worden

Burgerkracht Limburg heeft samen met een groep betrokken ouderen een driedelige workshop ontwikkeld, genaamd ‘Vitaal Ouder Worden’. Het doel van deze workshop is Limburgse 50-plussers positief gezond ouder laten worden. Meander eXtra biedt deze workshop vanaf dit najaar aan voor haar leden.


Datums:

Woensdag 6 + 13 + 20 november 2024, van 13:30 – 15:30 uur.

Locatie:

MeanderGroep, Servicecenter Minckelerhof, Minckelersstraat 2, Landgraaf (voldoende gratis parkeergelegenheid)

Aanmelden:

Stuur een mail naar meanderextra@mgzl.nl o.v.v. je naam, ledennummer, adres, je leeftijd en het aantal personen dat deelneemt (max. 2)

Aanmelden vóór: 23 oktober

Er is plek voor 12 deelnemers. Vol=vol.


Klik hier voor meer informatie.

Puzzel je brein fit!

Puzzelen, een leuk tijdverdrijf en goed voor de concentratie. Dagelijks puzzelen kan helpen om je hersenen op een ontspannen manier fit en gezond te houden. Dus je brein laten werken is belangrijk, zeker wanneer je ouder wordt.


Ontvang nu als lid van Meander eXtra twee puzzelboeken ter waarde van € 27,50 gratis! Zonder verplichtingen. Dus je zit niet aan een abonnement vast en betaalt geen verzendkosten. Na het invullen van het aanmeldformulier op de website ploft het puzzelblad twee keer op de deurmat. Je mag hiermee zelfs meedingen naar de prijzenpot van ruim

€20.000,-.


Klik hier voor meer informatie en de actievoorwaarden.

Nieuwe editie MENS in de bus

Hij is er weer: de nieuwe editie van het magazine MENS, een uitgave van MeanderGroep. In dit nummer weer veel aandacht voor gezond en zinvol leven. Bij diverse artikelen staat een linkje naar Meander eXtra waar jij als lid kunt profiteren van een leuke korting of een speciaal aanbod. Loop het niet mis!


Woon je in Parkstad? Dan ontvang je het magazine gratis in de bus. Heb je een NEE-NEE sticker tegen reclame, maar wil je het magazine wel graag ontvangen? Stuur dan een mail naar: meanderextra@mgzl.nl en we sturen het je voortaan per post toe of lees het magazine online.

Recept van de maand

Mosselen met curry en kokosmelk
Bij Meander eXtra geloven we in het belang van een gezonde leefstijl voor iedereen. Daarom delen we maandelijks een heerlijk en gezond recept met jou. Speciaal samengesteld door de Horeca Service van MeanderGroep! Met deze recepten willen we jou inspireren en ondersteunen bij het maken van goede voedingskeuzes.


Ingrediënten voor 4 personen:

4 wortelen
4 stengels witte selderij
2 uien
1 bakje peultjes
5 kg mosselen
2 blikjes kokosmelk van 2,5 dl
1 tl currypoeder
2 tomaten, ontveld, ontpit in blokjes
peper - zout


Bereidingswijze:


Schil de wortelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Was de selderij, de uien en de peultjes en snijd ze fijn. Doe nu alle groenten in een mosselpan.
Was de mosselen grondig en schik ze op de groenten. Overgiet met de kokosmelk en kruid met currypoeder, zout en peper. Zet een deksel op de mosselpan en kook de mosselen ongeveer 6 minuten. De kooktijd hangt een beetje af van je eigen smaak. Wanneer de mosselen opengaan, zijn ze gaar. Vergeet ze niet enkele keren op te schudden, zodat de groenten bovenaan zitten.
Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes en strooi ze over de mosselen als garnituur.

Nieuwe pedicure


Meander eXtra kan een nieuwe pedicure aan haar bestand toevoegen. Kim Gorissen van salon Ultimate Care komt in Parkstad bij jou thuis.


Je kunt haar bereiken op telefoonnummer: 06-47639875.


Het complete overzicht aan pedicures vind je hier.

Win een Meander eXtra trolley!

Hoe was jouw vakantie? Was je lekker weg of ontdekte je de mooiste plekjes in ons eigen Nederland? Hoe dan ook, we zijn benieuwd naar jouw mooiste vakantiefoto! Of dat nu op een strand in Hawaii is of thuis in de tuin!


Stuur je foto voor 30 september naar meanderextra@mgzl.nl en maak kans op deze leuke trolley voor je volgende reis. Vermeld je naam, telefoonnummer en ledennummer van Meander eXtra en vertel ons waar de foto is gemaakt. Als onderwerp van je mail kun je het woord 'trolley' gebruiken. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

5% extra korting in september voor leden!

In de maand september ontvang jij als lid 5% éxtra korting op een Avond-entreeticket bij Thermae 2OOO. De korting geldt dus nog bovenop de korting die je al krijgt als lid.


Deze dubbele korting zorgt ervoor dat je in de maand september bij een bezoek aan Thermae 2OOO in de avonduren slechts € 23,75 betaalt voor een ticket. (Normaal betaal je als lid

€ 25,- i.p.v. € 39,50 p.p.)


Wil je van deze aanbieding gebruikmaken, klik hier om naar de ticketshop te gaan en gebruik de kortingscode MEXTRA24SEPTA


*Let op! Er geldt een meerprijs van €6,95 op badkledingdagen en weekenden. De meerprijs wordt betaald bij de receptie op de dag zelf.


Geef jij ook aan Meander Vrienden?
'ne supersjoene daag


Meander Vrienden is een stichting die iets extra's doet voor de klanten en bewoners van MeanderGroep. Met ‘ne super sjoene daag worden persoonlijke wensen in vervulling gebracht of leuke groepsactiviteiten georganiseerd. Een enkele euro per maand kan al het verschil maken!


Klik hier om naar de doneerpagina te gaan.