Klik hier voor de webversie

Hier is de nieuwe editie van de Meander eXtra Nieuwsbrief. Zijn de afbeeldingen in de mail niet direct zichtbaar, open dan de webversie (bovenin de mail). De teksten in groen bevatten een link naar een onderliggend document.


Veel leesplezier!

15 % korting in de maand april

Partner van de maand: Vegro


Vegro gelooft in positieve gezondheid. Naar kijken wat wél kan. Bij Vegro denken ze daarom niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Het zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen, dromen, comfort en contacten. Ga voor advies over hulpmiddelen naar de Vegro zorgwinkel in Brunssum in gezondheidscentrum MIJN. Als lid van Meander eXtra krijg je standaard 10% korting op verhuur en verkoop. Als Plus-lid kun je zelfs eenvoudige loophulpmiddelen gratis lenen voor 13 weken (vraag naar de voorwaarden).


Leden krijgen in de maand april op vertoon van hun pas 15% korting (dat is 5% extra bovenop de reguliere korting van 10%). De korting geldt voor het gehele koopassortiment. De actie is geldig tot 1 mei en geldt niet in combinatie met andere acties.

Wandelen met Univé


Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Daarom organiseert onze samenwerkingspartner Univé dit jaar weer een informatieve voorjaarswandeling exclusief voor Plus-leden van Meander eXtra. Dit doen ze net zoals vorig jaar met de enthousiaste natuurgidsen van IVN: Herman en Theo.

Daar waar wij vorig jaar nog een uniek kijkje kregen in natuurgebied de Cranenweijer, neemt Univé i.s.m. IVN jou nu mee over de grens naar natuurgebied Heydener Ländchen. Dit is een schitterend natuurgebied meteen over de grens bij Kerkrade-Centrum. Herman en Theo van IVN informeren de wandelaars over de enorme flora en fauna die hier aanwezig is. Na deze flinke wandeling van 9 km staat er als Plus-lid een welverdiende kop koffie/thee voor je klaar en een lekker stuk Limburgse vlaai.


Je dient voor deze wandeling goed ter been te zijn en degelijk schoeisel aan te trekken omdat er soms ook buiten de paden gewandeld wordt.


Let op, deze wandeling inclusief een drankje en een lekker stukje vlaai is gratis. Er is plek voor maximaal 40 wandelaars, dus meld je snel aan want VOL = VOL.


Waar en wanneer: Kerkrade, vrijdag 3 mei

Tijdstip start wandeling: 10.00 uur (graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn)

Start en eind: Ingang Discovery Museum Kerkade, Museumplein 2, Kerkrade. Parkeren kan gratis op het P+R-terrein van station Kerkrade Centrum, navigeer naar Hambosweg 60 in Kerkrade.


Aanmelden kan via: meanderextra@mgzl.nl o.v.v. je naam, ledennummer en het aantal personen dat deelneemt. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.


Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak!

Nu de zon zich vaker laat zien en de dagen langer worden, kriebelt het wellicht ook bij jou om het huis eens goed schoon te maken? En wellicht ook eens flink op te ruimen. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!


Meander eXtra werkt samen met Reebeen Opruimcoaching: een professionele opruimcoach die jou helpt om een vliegende start te maken met het opruimen en ordenen van je huis, je spullen, je administratie, je agenda en je huishouden. Zodat je weer orde en overzicht ervaart en van daaruit op jouw tempo verder kunt!

Leden krijgen 10% korting op de uurprijs.


Voor meer informatie, kijk op: Rebeen opruimcoaching


Terugblik bijeenkomst over Gezond Leven


Meander eXtra organiseerde vrijdag 29 maart een volledig volgeboekte bijeenkomst over 'Gezond Leven'. De deelnemers kregen boeiende inzichten over de relatie tussen DNA en gezondheid, genoten van een Pilates-workshop en smulden van voedzame gezonde hapjes.

Dankzij onze partners Pilates met Yvonne, apetito, DNA-arts R. Pahlplatz, Vegro en onze collega’s van de Meander Behandeldienst kregen de deelnemers waardevolle voedings- en leefstijltips.

Save the date!


Goed nieuws! Op 7 juni vindt alweer de volgende bijeenkomst plaats met als thema: mantelzorg. Houd onze socials, de nieuwsbrief en de website van Meander eXtra in de gaten voor de laatste updates en hoe je je daarvoor kunt aanmelden!

Nieuwe pedicure


We verwelkomen een nieuwe pedicure. Pedicure DIVINE BEAUTY By Jenna werkt vanaf nu samen met Meander eXtra.


Jenna heeft een eigen salon en komt niet aan huis.


Je vindt de salon aan het Pius XII Plein 8a in Hoensbroek. Graag eerst telefonisch een afspraak maken: 06 18817233

Recept van de maand:

Zoete aardappeltaart


Voor 4 personen.

Nodig: ovenschaal +/- 12 cm x 24 cm of een quichevorm met een doorsnee van 24 cm.

Ingrediënten

  • 6 vellen deeg voor hartige taart (kant-en-klaar diepvries)
  • 200 gr zoete aardappel
  • 175 gr spinazie
  • 100 gr feta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml kookroom
  • handje paneermeel
  • handje geraspte kaas

Bereiding

  • Laat de vellen hartige taartdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180° graden.
  • Schil de zoete aardappel en rode ui en snijd deze klein.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en pers het teentje knoflook hierboven uit.
  • Voeg ook de zoete aardappel en ui toe en bak ca. 5 minuten.
  • Zet het vuur wat lager en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Blijf goed omscheppen en ga door tot de spinazie is geslonken.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Meng de eieren met de kookroom en de blokjes feta door elkaar.
  • Vet de ovenschaal of quichevorm in met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen. Bekleed de vorm met de plakjes hartige taartdeeg en duw de randen goed aan. Besprenkel met wat paneermeel.
  • Verdeel het zoete aardappel-spinaziemengsel over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen.
  • Verdeel daarna een handje geraspte kaas erover en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Tip: houd 4 personen aan voor een lunchgerecht en 2 personen als hoofdgerecht.

Smakelijk eten!

Wilt u liever geen berichten van MeanderGroep ontvangen, klik dan hier om u af te melden.