Klik hier voor de webversie

Hopelijk heeft de maand juli meer zon voor ons in petto dan juni. Vitamine D geeft een mens extra energie, maar pas ook op voor de effecten van teveel zon. In deze nieuwsbrief vertellen we je er meer over. Lees ook over onze nieuwe partners, zoals Harreman Verhuizingen en Overhof Optiek. We blikken terug op een succesvolle bijeenkomst over mantelzorg en laten je nog even profiteren van twee succesvolle acties. Veel leesplezier!

Onbezorgd op weg naar je nieuwe woonplek

Een verhuizing heeft altijd een grote impact, zeker als het gaat om ouderen die naar een seniorenwoning of zorginstelling verhuizen. Niet alleen praktisch, maar ook emotioneel komt daar veel bij kijken. Met meer dan 90 jaar ervaring in de branche is elke verhuisklus bij Harreman Verhuizingen in goede handen. Met een team van 22 enthousiaste medewerkers worden klanten volledig ontzorgd.


Naast de zakelijke en particuliere verhuizingen, verzorgt Harreman Verhuizingen ook:

  • Zorgverhuizingen: van woning naar zorginstelling
  • Seniorenverhuizingen: extra diensten hierbij zijn het bezemschoon opleveren van oude woning en 'handyman' werkzaamheden in nieuwe woning
  • Leegruimen na een overlijden: opslag van inboedel, ontruimen woning en bezemschoon opleveren.

Speciaal voor jou als lid van Meander eXtra ontvang je een eenmalige korting van € 70,00 wanneer je Harreman Verhuizingen inschakelt voor je verhuizing. Kijk voor meer informatie op onze website.

Overhof Optiek

De beste kijkoplossing aan huis


In alle rust en in je vertrouwde thuisomgeving een bril uitzoeken of professionele oogmeting laten uitvoeren? Overhof Optiek biedt de beste kijkoplossing, ongeacht jouw situatie.
De opticiens bezoeken je thuis in je eigen vertrouwde omgeving.
Oogmetingen worden uitgevoerd volgens de officiële NUVO-kwaliteitsstandaarden.


Of je nu behoefte hebt aan een multifocale bril, vertebril, computerbril of een leesbril: Overhof Optiek staat voor je klaar met:

  • Complete optiek dienstverlening
  • Ooggezondheidscheck
  • Persoonlijk glasadvies
  • Uitgebreide collectie monturen (circa 150)
  • Uitstekende nazorg en service

Ledenvoordeel: 15% korting op montuur en glazen en geen voorrijkosten. Voor meer informatie klik hier.

Acties Kärcher en GaiaZOO


Ook nu nog kun je profiteren van zowel de Kärcher-actie als de actie bij GaiaZOO uit de vorige nieuwsbrief.


Kärcher
In de maand juli krijg je als lid van Meander eXtra 30% korting op de adviesprijs van de producten van Kärcher én gratis verzending. Je kunt kiezen uit alle producten van de categorie Home & Garden met uitzondering van de artikelen met een actieprijs. Deze actie loopt nog t/m 31 juli 2024. Klik hier voor meer informatie. De kortingscode in de webshop is: DVDK-SHOP-30%.



GaiaZOO
Op zoek naar een leuk uitstapje deze zomer? Bezoek GaiaZOO en profiteer van een voordelige horecadeal voor een hapje en een drankje! Deze aanbieding is geldig in de maanden juli en augustus en wordt uitgeserveerd op twee verschillende horecalocaties in GaiaZOO. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal BBQ-plankje exclusief voor leden! Bestel hier je tickets.

Gezond recept

Bij Meander eXtra geloven we in het belang van een gezonde leefstijl voor iedereen. Daarom delen we maandelijks een heerlijk en gezond recept met jou. Speciaal samengesteld door de Horeca Service van MeanderGroep! Met deze recepten willen we jou inspireren en ondersteunen bij het maken van goede keuzes. In de zomer is het extra belangrijk veel te drinken. Deze ice tea is een gezond alternatief voor frisdrank. En minstens zo lekker!


Zomerse ice tea

Wat heb je nodig voor 4 glazen?

  • 1 liter gekookt water
  • 1 zakje thee (groen, rooibos, earl grey of English tea blend)
  • 1 citroen
  • 1 liter water
  • honing of agavesiroop (naar smaak)
  • ijsklontjes

Kook het water in een waterkoker en giet in een (hittebestendige) kan. Roer honing of agavesiroop erdoorheen naar eigen smaak. Laat de thee op kamertemperatuur afkoelen, voeg de citroenschijfjes toe en zet daarna in de koelkast tot hij helemaal koud is.Voeg voor het serveren eventueel wat ijsklontjes toe.


Tip: Ook lekker om nog wat verse ingrediënten toe te voegen na het verwijderen van het theezakje, zoals verse gember, muntblaadjes en sinaasappelschijfjes.

Succesvolle bijeenkomst van Meander eXtra over mantelzorg

‘Hoe houd ik balans in mijn leven?’


Op vrijdag 7 juni organiseerde Meander eXtra een inspirerende bijeenkomst met als thema mantelzorg. De deelnemers, zo'n 65 mensen, werden geïnformeerd over wat er allemaal komt kijken bij mantelzorg en hoe Meander eXtra en haar partners hierbij kunnen ondersteunen. Uiteraard werden er volop ervaringen en tips gedeeld door zowel experts als ervaringsdeskundigen.


De positieve reacties van onze leden en de levendige interacties hebben deze dag tot een groot succes gemaakt.


3 juli - Blijf Uit De Zon Dag
Na maanden van regen is het heerlijk om de zon weer te omarmen! Maar je kunt daardoor vergeten om op tijd naar de schaduw te gaan of je in te smeren. Blijf Uit De Zon Dag is in het leven geroepen als een reminder om de schadelijke invloed van de zon te beperken.


Onbeschermd de zon ingaan, kan je huid beschadigen en je loopt een hoger risico op huidkanker. En wist je dat het gebruik van sommige medicijnen ervoor kan zorgen dat je gevoeliger wordt voor zonlicht? Op Apotheek.nl kun je opzoeken of jouw medicijn je overgevoelig maakt voor de zon. Daarnaast kunnen sommige medicijnen ervoor zorgen dat je meer vocht en zout verliest, waardoor je moeilijker zweet.


Klik hier voor tips om verbranding te voorkomen!


Geniet van de zon, maar pas op jezelf.



Nieuwe medisch pedicure


We kunnen een nieuwe pedicure toevoegen aan ons bestand. Mandy Colberts is medisch pedicure en komt bij jou aan huis. Als lid van Meander eXtra krijg je 5% korting op een behandeling.

Je kunt Mandy bereiken via telefoonnummer: 0615184899


Klik hier voor het complete overzicht van alle pedicures.